انواع سیم بکسل در بازرگانی شاهنگ گر

نگهداري,اسانسوردر اين مقاله قصد ارائه برخي مواردي كه هنگام سرويس و نگهداري بايد رعايت شود گفته مي شود اما قبل از شروع لازم است مواردي كه مسافران آسانسور بايد آنها را

چه مواردي در سرويس و نگهداري اسانسور بايد رعايت شود؟

در اين مقاله قصد ارائه برخي مواردي كه هنگام سرويس و نگهداري بايد رعايت شود گفته مي شود اما قبل از شروع لازم است مواردي كه مسافران آسانسور بايد آنها را رعايت كنند گفته شود:

 

 

۱)در استفاده از آسانسور حتما به ظرفيت درج شده در پلاك داخل آسانسور توجه شود در صورت عدم رعايت،احتمال خرابي آسانسور مي رود.

۲)در هنگام استفاده از آسانسور مسافران بايد ثابت باشند به كف كابين ضربه وارد نكنند.

۳)آسانسور وسيله بازي كودكان نيست و كودكان زير ۷ سال نبايد به تنهايي از آسانسور استفاده كنند.

۴) در هنگام استفاده از آسنسور نبايد شستي هاي طبقات ديگر را بيهود زد زيرا اين كار باعث بالا رفتن اصطلاك اسنسور مي شود.

۵) ضربه وارد نكردن به درب كابين در هنگام استفاده يا هنگام اسباب كشي

فعاليت هايي كه سرويس كار در دوره سرويس بايد انجام بدهد به صورت زير است:

۱-بازرسی: بازرسی از آسانسور در مقطع زمانی برنامه ریزی شده صورت می پذیرد تا معلوم شود که آیا آسانسور به سرویس نیاز دارد یا به تعمیرات پیشگیرانه (بازرسی ممکن است به صورت چشمی یا از طریق اندازه گیری بعضی از ویژگی های فیزیک دستگاه ها باشد.)

۲-سرویس: در صورتی که هنگام بازرسی نیاز به سرویس احساس شود، سرویس دهی برای قسمت های متحرک و ثابت اعم از الکتریکی و مکانیکی مجزا صورت می پذیرد، همچنین هرآسانسور مطابق “چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور” ماهیانه حداقل یکبار باید مورد سرویس قرار گیرد.

۳-تعمیرات پیشگیرانه: این تعمیرات زمانی صورت می گیرد که هنوز امکانات وسایل نصب شده در حال کار بوده و دچار خرابی نشده است و هدف از آن این است که خرابی سیستم به تعویق بیافتد وفاصله بین خرابی ها رو به افزایش بگذارد و یا جلوی خرابی های احتمالی گرفته شود.

۴-تعمیرات خرابی: این تعمیرات مربوط به مواردی است که دستگاه از کار افتاده است و نمی تواند به وظایف پیش بینی شده عمل کند که با انجام تعمیرات لازم آسانسور مجدداً راه اندازی شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

در فعاليت سرويس بايد قسمت هايي متحركي كه نياز به روانكاري دارند مانند ريلهاي كابين و قاب وزنه، و لولاهای دربهای طبقات لولایی، بافرهای هیدرولیکی، کفشک های لغزشی کابین و وزنه تعادل، یاتاقانهای فلکه گیربکس و …. با استفاده از روغن هاي مشخص شده روانكاري شوند تا باعث حركت نرم و بدون سر وصدا شوند.

يكي از مواردي كه در سرويس و نگهداري اهميت بسياري دارد نحوه بسته شدن درب هاي آسانسور اعم از درب اتوماتيك و درب لولايي و … است زيرا اگر اين موارد از حالت عادي خود خارج شوند باعث نارضايتي مسافراني كه از آسانسور استفاده مي كنند مي شود.براي همين بايد اين موارد در سرويس و نگهداري حتما چك شود.

درب داخل كابين:در درب داخل بايد سرعت استارت آن و سرعت توقف آن در هنگام بسته شدن و همچنين سرعت باز شدن و توقف آن در هنگام باز شدن بايد توسط كليد ها و ولوم هايي كه شركت سازنده درب داخل بر روي آن تعبيه كرده است،تنظيم شود.

درب لولايي:درب لولايي داراي يك ديكتاتور در قسمت بالاي درب و يك فنر در قسمت داخلي درب(به سمت چاه) و دو پيچ لولا كه در قسمت بالا و پايين درب قرار است.هنگامي كه درب با ضربه بسته مي شود و صداي ناهنجاري ايجاد مي كند بايد ديكتاتور تنظيم شود همچنين اگر درب با سرعت خيلي كم بسته مي شود بايد فنر درب آن كوك شود و ديكتاتور آن نيز شل باشد.

در سرويس تست هايي بايد انجام شود كه در شامل موارد زير است:

۱- تست زمان حرکت :

هرگاه به هر دلیلی (مثلا به دلیل چسبیدن کنتاکتورها یا شکستن گیربکس) موتور زیر بار قرار نگرفته باشد ولی تابلوی برق، فرمان حرکت را به موتور بدهد، جهت جلوگیری از صدمه دیدن موتور، باید حداکثر در زمانی متناسب با سرعت آسانسور و تعداد توقف، برد تابلوی قطع مدار ، فرمان خاموش شدن موتور را صادر نماید.

برای تست این موضوع، در برد تابلوی فرمان آسانسور دو سیم (فاز) از کنتاکتور دور تند را باز نموده و سپس در حالت نرمال فرمان حرکت به موتور گیربکس به سمت بالا یا پایین داده می شود، در این صورت باید برد آسانسور در طی حداکثر زمان محاسبه شده، به آسانسور فرمان قطع مدار را بدهد.

مقدار زمان طی مسیر حرکت برای آسانسورهایی که با سرعت ۱ متر بر ثانبه در حرکت هستند، از فرمول محاسبه می شود که در آن n تعداد توقفات را نشان می دهد.

۲-تست ترمز:
برای تست عملکرد ترمز مغناطیسی موتور گیربکس به شرح زیر عمل می شود:

سیم های برق مربوط به مگنت ترمز موتور گیربکس را باز نموده و سپس فرمان حرکت در دور تند به آسانسور داده می شود، در این حالت به دلیل عدم حرکت موتور گیربکس، پس از حدود چند ثانیه تابلو به مدار فرمان آسانسور، دستور قطع برق را مي دهد.

۳-تست سرخوردگی سیم بکسل ها :

ابتدا از بالانس بودن وزنه تعادل و کابین آسانسور و صحت آن اطمینان حاصل نموده و در صورتی که کابین و وزنه تعادل بالانس باشند، به تست کشش سیم بکسل ها اقدام می شود.

برای این منظور باید وزنه تعادل و کابین در وسط ارتفاع چاه آسانسور در موقعیت روبه روی هم قرار گرفته (کابین دارای ظرفیتی معادل نصف بار نامی باشد) و با قرار دادن تابلوی فرمان آسانسور به موقعیت رویزیون و آزاد کردن ترمز به صورت دستی، با چرخاندن فلایویل موتور گیربکس توسط دست، باید به طور آزاد و کاملا آرام به دو طرف حرکت کرده و بالانس باشد.

در حالتی که کابین در آخرین طبقه و خالی باشد روی سیم بکسل ها و چرخ فلکه توسط خط کش و لاک غلط گیر، علامت گذاری می شود.

پس از انجام مرحله بالا، کابین یک طبقه پایین تر برده شده و سپس به موقعیت قبلی آن برگردانده می شود و به موقعیت و محل علامت گذاری شده دقت می شود. در صورتی که علامت های تعیین شده به صورت ناهماهنگ جا به جا شده باشد، کشش سیم بکسل ها با مشکلاتی همراه است که در این موقعیت باید آزمایش لغزندگی سیم بکسل ها متوقف شود. لازم است نصاب نسبت به تصحیح کشیدگی سیم بکسل ها و اصلاح آن اقدام نماید. در صورتی که علامت گذاری های قبلی به صورت یکسان جا به جا شده باشد (مثلا در حد ۳ میلی متر)، در این صورت تست لغزندگی ادامه می یابد.

نکته مهم : پس از راندن کابین به پایین ترین طبقه و سپس برگرداندن آن به جای قبلی (آخرین طبقه) اندازه جابه جایی به دست آمده در این مرحله نباید از فرمول زیر بیشتر باشد: (N-1)×۳ mm

مثلاً ) برای یک ساختمان با ۱۰ طبقه نباید از ۲۷ میلی متر بیشتر گردد. در صورتی که مقدار حاصل از تست مرحله اخیر بیشتر از عدد محاسبه شده باشد، سرخوردن سیم بکسل در چرخ فلکه موتور گیربکس وجود خواهد داشت و تست مورد تأیید نخواهد بود و باید نصاب نسبت به اصلاح آن اقدام نموده و تست سرخوردگی دوباره انجام شود.

۴-تست قفل در طبقات آسانسور (در لولائی) :

قفل در طبقه آسانسور درهای نوع لولائی، پشت چهارچوب و سمت بازشوی آن نصب می گردد. قفل دارای یک بازو (در سمت داخل چاه)، ضامن، زبانه و همچنین دو میکروسوئیچ می باشد. اولین میکروسوئیچ که مگنت های آن روی چهارچوب قابل رویت است با بسته شدن در عمل می کند، به طوری که هنگام بسته شدن در طبقه توسط پلاتینی که روی در نصب شده است، مگنت پل شده و مدار برق فرمان آسانسور را متصل می کند. میکروسوئیچ دیگر با ضامن قفل کار می کند.

هنگامی که کابین به تراز طبقه برسد و متوقف شود، کمان در (وسیله ای که روی کابین نصب شده است)، توسط تابلوی فرمان آسانسور فاقد برق می شود و در این زمان توسط جک روغنی خود که تحت فشار است عمل کرده و باز می شود. در حین باز شدن ضربه ای به اهرم قفل وارد نموده و باعث آزاد شدن ضامن و زبانه قفل می گردد و در نتیجه در آسانسور باز می شود. همزمان با آن میکروسوئیچ ضامن که جزء سری استپ ها می باشد، عمل نموده و جریان برق فرمان آسانسور را از مدار خارج می کند. زمانی که در طبقه باز است با توجه به اینکه دو میکروسوئیچ قفل از مدار خارج می شوند، آسانسور امکان حرکت کردن را نخواهد داشت.

برای تست قفل ابتدا باید میکروسوئیچ آن را به طور دستی پل نموده (اتصال داده) و سپس به ضامن توسط دست به سمت داخل ضربه وارد نمود که با این عمل میکروسوئیچ ضامن وصل شده و آسانسور که قبلاً توسط شستی طبقه احضار شده بود، شروع به حرکت می نماید. پس از این مرحله توسط دست به زبانه قفل ضربه زده و با توجه به اینکه با حرکت زبانه به بیرون ضامن قفل نیز عمل می کند، میکروسوئیچ مربوطه قطع و آسانسور در این مرحله متوقف می شود که این موضوع نشان گر صحت کارکرد قفل در طبقه است.

این مراحل در تست تمامی قفل های طبقات تکرار می گردد تا از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل نمود.

۵- تست ترمز ایمنی (پاراشوت) :

پاراشوت سیستمی است که اگر به هر علتی سرعت کابین آسانسور بیش از حد (۱٫۱۵ برابر سرعت نرمال) افزایش یابد، عمل نموده و از افزایش سرعت ایجاد شده جلوگیری و از احتمال سقوط کابین جلوگیری می شود.

سیستم پاراشوت دارای دو فلکه می باشد (گاورنر در موتورخانه و فلکه هرزه گرد در ته چاه) که سیم بکسل از این فلکه ها عبور کرده و به اهرم پاراشوت متصل می شود. اگر به هر دلیلی سرعت کابین زیاد شود سرعت گاورنر نیز زیاد می شود که در این صورت اهرم گاورنر عمل نموده و ضمن قطع مدار برقی، گاورنر ترمز می کند. با ترمز کردن گاورنر، سیم بکسل مربوطه ترمز پاراشوت را می کشد که در این هنگام لقمه های آن تحریک شده و به ریل می چسبند و پس از چند لحظه کابین ترمز کرده و از حرکت باز می ایستد. در حین حرکت اهرم پاراشوت میکروسوئیچ مربوطه نیز که جزء سری استپ های داخل چاه می باشد، دستور قطع مدار برقی را صادر می کند.

گاورنر دارای یک شیار تست می باشد که سرعت این شیار با توجه به کوچک تر بودن قطر آن نسبت به قطر اصلی، سرعت را ۱۵% بیشتر خواهد نمود. به هنگام تست سیستم پاراشوت، سیم بکسل را روی شیار تست گذاشته سپس فرمان حرکت به سمت پایین صادر می شود. سرعت سیم بکسل در این حالت نسبت به کابین به طور مجازی ۱۵% افزایش پیدا کرده و در این موقع اهرم پاراشوت عمل نموده و کابین متوقف خواهد شد.

باید توجه داشت که در هنگام تست سیستم پاراشوت، برای آسانسورهای با سرعت حداکثر ۱ متر بر ثانیه که پاراشوت از نوع لحظه ای دارند باید کابین خالی باشد، ولی در آسانسورها از نوع تدریجی (آسانسورهای با سرعت بیشتر از ۱ متر بر ثانیه) کابین باید با ظرفیت نصف بار نامی تست شود.

بعد از پایان تست پاراشوت و متوقف شدن کابین، جهت اطمینان از صحت عملکرد تست، به موتور گیربکس دستور حرکت به پایین را داده و در صورتی که فلکه موتور گیربکس درجا حرکت نماید و سیم بکسل های کابین حرکت نکنند، تست با موفقیت همراه است. سپس کابین را به سمت بالا حرکت می دهند تا لقمه های پاراشوت از روی ریل های کابین آزاد شوند. پس از آن، به داخل چاه رفته و محل درگیری لقمه ها بررسی می گردد. باید چهار لقمه پاراشوت دو طرف کابین کاملاً با چهار طرف ریل ها درگیر شده باشند و اثرات آن روی ریل مشاهده شود، در غیر این صورت باید محل نصب پاراشوت یا کابین نسبت به ریل ها اصلاح گردد.

۶-تست شالتر بالا و پایین :

کابین حداکثر باید ۱۲ سانتی متر از لول اولین طبقه و آخرین طبقه وقتی سنسور ایست به میکروسوئیچ شالتر برخورد کرده متوقف گردد که در حالت شالتر پایین کابین بعد از ۱۲ سانتی متر گذشتن از لول روی سکوها (بافر) می نشیند.

 

۷-تست عملکرد صحیح فن موتور:

آسانسور را با فعال کردن شاسی های متعدد به حرکت درآورده تا پس از گذشت ۱۰ دقیقه موتور گرم شده و فن موتور شروع به حرکت می کند و موتور را خنک می کند در غیر اینصورت اقدام به تعویض یا تعمیر فن موتور توسط نصاب باید انجام پذیرد.

 

۸-تست بالانس بودن کابین و وزنه تعادل:

جهت کنترل بالانس بودن کابین با وزنه تعادل با سوار کردن تعداد نفراتی که وزن آنها معادل نصف ظرفیت آسانسور باشد و با هم تراز نمودن کابین با وزنه تعادل داخل چاه آسانسور، بالانس بودن سیستم تعلیق در موتور خانه کنترل می شود.

آخرين ويرايش:سيم بکسل زنجير و اتصالات زنجير الواتوريزنجير الواتور

برچسب ها:

سيم بکسل زنجير و اتصالات زنجير الواتوريزنجير الواتور
+ نوشته شده در  سه شنبه 18 مهر 1396ساعت 15:15  توسط shahanggar